7 Ocak 2014 Salı

Doğum Sonrası Kilolardan Kolay Kurtulmak İçin !

Bayanların doğum sonrası aldıkları kiloları verebilmeleri için doğum öncesinden gerekli önlenleri almaları şart. Günde 30 dakika kardiyo yaparak aldıkları kilolardan kurtulabilirler.
Bayanların doğum sonrası kilo problemleriyle alakalı soruların bazılarından cevaplar ;
Normal doğumdamı yoksa sezeryan doğumdamı daha çok göbek kalır ?
Sezeryan doğum sonrasında normal doğuma göre daha fazla göbek kalır.Sezeryende annenin aldığı anestezi sonucu süt verme zamanında gecikme yaşanır.
Hamilelik sonrası göbekten kurtulmak için operasyonmu yaptırmalı yoksa diyet ve spor yeterlimi ?
Kesinlikle spor ve diyet yeterli. Operasyon bu dönem içerisinde sakıncalı bir durumdur. Spor ve diyet ile hem süt veriminiz artacaktır hemde kilo vereceksinizdir.
Göbekte oluşan çatlakların tedavisi için öneri nedir ?
Hamilelikte oluşan göbek çatlaklarına karşı doktor kontrolü altında badem yağı, lanolin, CoQ10, DMAE ve alpha lipoic acid içeren destekler kullanarak çatlakların önüne geçmek mümkün.
Hamilelik Öncesi Alınacak Önlemler Nelerdir ?
Öncelikle ailenizde genetik bir hastalık varsa ona göre gerekli önlemleri almalısınız. şeker , kalp hastalığı gibi genetik hastalıklar ailenizde mevcutsa bu hastalıkları göz önünde bulundurarak kilo-yağ ve kas oranınızı düzenlemelisiniz. Hamilelik öncesinde en uygun olan vücut kitle indexi olan 25 i kendinize hedef koymalısınız. Beslenmenize dikkat ederek 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslenmelisiniz. Kan şekerinizi kontrol altına almalısınız. Yapacağınız egzersizlere dikkat etmeniz ve haftada en az 2-3 kez ve 1 saat lik çalışmalar hazırlamanız gerekmektedir. Bol bol yürümek size faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder